T L 3 - L 4 - Film CC Asse

  • 12 nov 2018
  • Start om: 10u00
  • Eindigt om: 12u00
  • Driesstraat 9, 1790 Affligem, België

Beschrijving

De leerlingen van T L 3 - L 4 trekken naar CC Asse voor het theaterstuk "Toen mijn vader een struik werd"

Bekijk reeds de trailer door HIER te klikken.

De tienjarige Toda woont bij haar vader, een taartenbakker en trompettist. Wanneer die plots wordt opgeroepen om te vechten in de oorlog, staat ze er alleen voor. Ze begint aan een spannende, avontuurlijke reis naar het buitenland, waar haar moeder woont en het veilig is. Ze leert onderweg voor zichzelf opkomen, terwijl ze in allerlei absurde situaties terechtkomt en nieuwe mensen leert kennen. Zal Toda haar moeder ook vinden?

Een typisch Joke van Leeuwen-verhaal op de grens tussen realisme en absurditeit, waarin ernstige en absurde personages elkaars pad kruisen. 'Toen mijn vader een struik werd' is een aanklacht tegen de oorlog, vol verwijzingen naar het hedendaagse vluchtelingenprobleem. Realistisch, maar met een grote dosis avontuur, humor en fantasie. Toen mijn vader een struik werd won de ECFA Award voor Beste Europese Film en werd verkozen tot Beste Film op Het Jeugdfilmfestival 2017.

Regisseur Nicole van Kilsdonk: “Een film die juist nu gemaakt moest worden. Ik wil met de film het actuele thema vluchten voor oorlog op een toegankelijke manier laten zien. Door de ogen van een tienjarig meisje kan je des te beter de absurditeit van oorlog tonen.”