Corona – aanpak Affligem

Corona – aanpak Affligem

Het coronavirus is een nieuw en heel besmettelijk virus. Je kan het makkelijk van andere mensen krijgen of doorgeven.

De belangrijkste symptomen zijn:

  • koorts, hoesten en problemen met ademen.
  • soms een verstopte neus, keelpijn en diarree.

Heb je één van deze symptomen? Bel naar je huisarts.

Sommige mensen hebben het virus maar hebben geen symptomen.

Als je hoest of niest vliegen er kleine druppeltjes in de lucht. Zo kan het virus zich verspreiden en op dingen vallen. De druppeltjes vliegen gemiddeld tot één meter ver. Hoe geraak je besmet? Als je die druppeltjes inademt of door je handen in de mond, neus of ogen krijgt.

Bron : https://www.info-coronavirus.be/nl/ 

Ook GO! BS Affligem neemt zijn verantwoordelijkheid op in de strijd tegen het virus. 

Raadpleeg de diverse tabbladen via dit menu en raadpleeg iemand van het schoolteam in geval van eventuele vragen. 

Lokale maatregelen GO! BS Affligem

  • In geen van onze beide afdelingen zijn momenteel externen toegelaten. Enkel na afspraak en toestemming van de directeur, kan de school betreden worden. Hier dienen de algemene regels (mondmasker, ontsmetten van de handen,...) nauwgezet gerespecteerd te worden. 

  • In de schoolomgeving (voor de schoolpoort, van de auto tot de schoolpoort,...) dient een mondmasker gedragen te worden door iedereen die ouder is dan 12 jaar. 

  • In onze beide afdelingen staat er één (of meerdere) ontsmettingszuil(en) ter beschikking om de handen te onsmetten. Elke klas beschikt over voldoende vloeibare ontsmettingsmiddelen. 

  • Onze leerlingen worden op regelmatige basis aangemaand om de handen te wassen en dit op een zo correct mogelijke manier. 

  • De leerkrachten van de kleuterafdeling dragen een mondmasker wanneer zij de sociale afstand niet kunnen garanderen in de omgang met kinderen van de lagere school en / of volwassenen. Zij hebben ook een face-shield ter beschikking.

  • De leerkrachten van de lagere school dragen een mondmasker in de klas wanneer zij de afstand met hun leerlingen niet kunnen waarborgen. Ook in de omgang met volwassenen op school dragen zij een mondmasker en / of face-shield. 

Het dragen van een mondneusmasker beschermt jou en anderen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het is één van de gezonde gewoonten die ons samen beschermt tegen het virus.

Met een mondneusmasker bedek je je neus en mond.

Als je niest, hoest of praat vliegen er druppels rond. Het mondneusmasker houdt de druppels tegen. Zo is er minder risico dat je iemand ziek maakt. Het dragen van een mondneusmasker doe je dus vooral om anderen te beschermen.

Het dragen van een mondneusmasker is verplicht, voor personen vanaf 12 jaar.

De meest recente info betreffende de situatie in de Vlaamse basisscholen kan je volgen door te klikken op het tabblad 'Draaiboeken' of door HIER te klikken.